Hut viefde stukkie

Ingezonden op 10 december, 2016 om 11:16 pm onder

De sommer is ook an De balk weer achter de rugge.

Noe de luu terugge bunt van vakaansie ,giet de boel wieder zo as altied.

Wie as mulders bunt bliede dat de wind ok weer terugge is ,dr hef ruum 8 wekke nauwliks geen wind e wes.

Afgeloppen winter, vuurjoar en begin sommer hef de wind mooi deur e stoan, moar in de bouwvak is het umme slagen van gruizoam regenachtig met gemiddelde temperaturen noar dreug weer met hogere temperaturen met weinig wind.

As mulder leeve ie met de sezoenen , en de gevolgen doar van.

In Januari is de lest joaren water koalderig en kil deur dat het hoast niet echt wilt winteren.

De wind zat in 2016 van Januari tot Jullie kompleet vast in het zuudwesten, met het gevolg vulle water en hoge temperaturen veur de tied van het joar.

Een bulte luu hebt de afgelopen winter zo wat 4 moanden achter mekare met een drup an de neuze ehad,van verkoaldrigheid en aans krang in de hoed.

Zeluf hoal ik niet zo van koale ,duuster en natte boksen .

Een zuudwesten wind is en bettie en bolderigge wind umme met de molle te malen, de molle lup on regelmoatig ,zo blief ie zeilen an het veur leggen en wegnemmen .

As de wind dan ook nog eens breed is , wat afgelopen joar een bulte is veur gekomn , dan blief ie de molle moar op de wind zetten , een bettie noar het zuuden ,en weer trug noar west.

Aij Dan bie de zovulste buij denkt ,t zal dr wel goed umme goan ,vlug oe de molle dr biekant van deur met zon windbuij ,en stoa ie in de regen het zeil weg te trekn met de rugge nat en het water lup dan uut het zeil zo de mouwen in ,met het gevolg daij de klompen ook nog vol water kriegt.

As ie dan as een vezoppen katte weer op de maalzolder bunt umme de ravage doar weer een bettie de baas te worden , is het feest weer over ,en kuij weer noar buutn umme het natte zeil dr weer veur te leggen um dat de molle noe weer stille stied.

Noe is het wel oonzen hobby umme mulder te wean ,toch denk ie dan wel woer is het noe weer mis gegoan, daij zo loopt te marteln .

Moar aij in Meert geniet van het warme zunneke uut de wind ,denk ie kiek dat lek dr weer better op .

Ie hebt het nog niet edacht , dan stuf oe de hagel weer um de kop , en heij de klompen weer vol water stoan ,en denk ie toch jammer dat dat weer zo mot.

Giet de molle in de winter en het veurjoar met een hoeraatje dr van deur , en blief ie em krap an de baas , is het in de sommer net aans umme.

Met de sommerdag kuij mooi gestoadig de molle loaten malen op een sommers windje met de gedachten dat ie het vrachtje zoad dr vandage dr wel deur kriegt , holt de wind dr met op ,en stoa ie met een drup an de neuze oen klant te beln dat het nog niet alles kloar is en de rest een wekke later word.

As dan de harfst begunt , en oen neije oogst op zolder stied , heij toch weer schik dat de molle noa vulle wekken klojooen met soms moar 2 zakkies malen op iene dag ,date dut woer u veur ebouwd is , en dat mooi malen ,met een bettie producktie.

Moar dan begint het gelul weer dat het wil stormen , en stoa ie weer met touwen de boel vast te zetten , en hoppe ie dat s nachts de boel mooi stille blif stoan , en dat de volgende dag de kroam niet in drie stukkn an de grond ligt.

Voor de luu die zich thuus groewlik verveeld ,hek een tip ( word mulder) want met een molle en het weer ,doar blief ie met an de gang.

Doe dan geliek de vrouw buutn de deure , en nem een hond.

Veurdeel doar van is , de vrouw wurd steeds helligger hoe later daij thuus komt,moar de hond wurd steeds bliejer aij s nachts late thuus komt van cafe of molle.

Bert de Ruiter 21-11-2016

Activiteiten afgelopen tijd

Ingezonden op 10 december, 2016 om 8:00 pm onder

Afgelopen tijd zijn er weer verschillende activiteiten bij Molen De Star geweest. Onder andere de broodbakcursussen zijn weer gegeven.  De duurtocht van Henny Berends was weer een succes met ca. 100 deelnemers.

Deze week was weer de Kerstmarkt waar we traditioneel onze eigen gebakken oliebollen weer verkocht hebben. Aansluitend is vandaag een soort Kerstmarkt gehouden bij de Welkoop in Balkbrug. Hierbij zijn weer knieperties gebakken waarvan de opbrengst naar de Molen gaat.

wp_20161119_002-kopie wp_20161119_005-kopie

Kerstmarkt 2016 - kraam Molen De Star

Kerstmarkt 2016 – kraam Molen De Star

 http://www.dedemsvaartinvogelvlucht.nl/news/headline/2482/star-ommerschanstocht-trekt-record-aantal-deelnemers.html

 

Welkoop

Ingezonden op 5 december, 2016 om 8:15 pm onder

Aankomende zaterdag 10 december organiseert de Welkoop verschillende activiteiten. Waaronder knieperties bakken. De opbrengst hiervan gaat naar Molen De Star. Zie onderstaande flyer.

flyer-welkoop

Molenwinkel 7 december gesloten

Ingezonden op 3 december, 2016 om 2:44 pm onder

In verband met de Kerstmarkt is de molen en winkel op woensdag 7 december gesloten.

Vanaf 18.00 bent u welkom aan de boslaan in balkbrug waar we met een kraam staan + verkoop van eigengebakken oliebollen.

Nieuw bij de Molen

Ingezonden op 5 november, 2016 om 10:34 pm onder

Met de feestdagen in het zicht heeft Molen De Star mooie bakjes samengesteld met een aantal meelproducten daarin voor maximaal €9,50. Af te halen tijdens de openingstijden van de molenwinkel zolang de voorraad strekt.

Bakjes à 9,50

Bakjes à 9,50

Broodbakcursus Molen De Star 12 en 19 november (VOL)

Ingezonden op 1 november, 2016 om 2:53 pm onder

Door de vele aanmeldingen wordt een tweede broodbakcursus op 19 november a.s. gehouden, naast die van 12 november. Beide cursussen van 12 en 19 november zijn reeds volgeboekt.

Broodbakcursus Molen De Star 12-11-2016

Ingezonden op 21 oktober, 2016 om 7:48 pm onder
broodbakcursus-molen-de-star-12-11-2016

12 november – De Star Ommerschanstocht

Ingezonden op 19 oktober, 2016 om 7:35 pm onder
star-ommerschanstocht

Molengidscursus

Ingezonden op 5 oktober, 2016 om 8:29 pm onder

Molengidscursus is gecanceld ivm. te weinig belangstelling.

Molengidscursus verplaatst naar 5 en 19 oktober, 21 september gaat niet door ivm te weinig aanmeldingen!!!

Ingezonden op 20 september, 2016 om 5:24 pm onder

Aanmelden verplicht, dit kan bij de molen of via molendestar@gmail.com

Aanmelden verplicht, dit kan bij de molen of via molendestar@gmail.com

Top